Macie ochotę na wołowinę? Ten przepis będzie idealny!

Potrzebne składniki:

300 ml czerwonego wina wytrawnego

500 g wołowiny

30 ml oliwy z oliwek

250 g świeżych grzybów

2 ząbki czosnku

5 g papryki czerwonej

25 g mąki pszennej

200 ml rosołu wytrawnego

100 g śmietany

Sposób przygotowania:

  1. Rozgrzej oliwę na patelni i dodaj grzyby pokrojone na pół. Podsmaż je przez 4 minuty, a następnie przenieś z patelni.
  2. Umieść pokrojone steki na patelni i podsmaż na średnim ogniu przez 5 minut, zmniejsz ogień i dodaj posiekany czosnek i paprykę. Gotuj przez 1 minutę, a następnie dodaj mąkę. Gotuj przez kolejne 2 minuty.
  3. Dodaj wino i bulion, zagotuj, cały czas mieszając i gotuj 10 minut, aby zagęścić sos.
  4. Posyp przyprawami i dodaj śmietanę. Mieszaj i podawaj.

SMACZNEGO!